Theresa May vrea sa declanseze procedura de Brexit fara acordul parlamentului, anunta presa britanica
Potrivit publicatiei conservatoare, care nu citeaza surse, May doreste sa actioneze fara unda verde din partea parlamentarilor britanici, dintre care multi au facut campanie pentru mentinerea Marii Britanii in cadrul UE.
O sursa de pe Downing Street, citata de agentia britanica Press Association, a respins informatia publicata de Daily Telegraph. Theresa May "este hotarata sa puna in aplicare decizia luata de populatie" in timpul referendumului, a adaugat pur si simplu aceeasi sursa.
Inalta Curte de Justitie de la Londra trebuie, cu toate acestea, sa decida in octombrie daca Theresa May poate activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care sa lanseze procedura de exit din UE fara un vot prealabil in parlament.
Theresa May a declarat in mai multe randuri ca nu va evoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona inainte de sfarsitul anului. In acest caz, Marea Britanie va avea doi ani pentru a negocia modalitatile iesirii din UE si pentru a parasi blocul comunitar european.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Asa se invata minte sa voteze cu capul mult mai des.
Si pentru ca referendumul este consultativ, parlamentul va decide iesirea din, sau ramanerea in Uniunea Europeana a Regatului Unit, tinand conte de cei 52% "leave", dar si de cei 48% "remain", de caderea lirei sterline pe burse, topirea fondului de pensii, caderea pietei imobiliare, deficitul bugetar si tot asa.
Poporul suveran citeste The Daily Telegraph, The Sun si The Daily Mail, atunci cand nu se uita pe SkyNews sa se informeze despre ce se mai intampla prin Europa: asa s-a decis iesirea din Uniunea Europeana, nu altfel.
Adica in cunostinta de cauza.
Asa ca Mikki160, Petre122, Ana452, Caiafa3987 si toti preitenii stiu de ce, trebuie sa mai asteptati pana in octombrie, daca nu cumva pana la calendele grecesti, pana sa se hotarasca Theresa May sa puna ceva cerneala pe hartie.
Cel mai probabil vor fi alegeri generale anticipate, dupa care, daca vor castiga tot conservatorii si daca va mai fi de actualitate, se va pune si problema Brexit.
Poate isi mai aminteste cineva de Grexit si de rezultatul de aproape 62% al celor care au vrut parasirea UE. A iesit Grecia din Uniunea Europeana? A trecut un an si aproape doua luni si Grecia e bine merci, tot in UE.
Numai cine nu este familiarizat cu tabloidele britanice mai crede in Zana Maseluta si in traficul cu arme din Romania.
E o problema de structura a populatiei si cum sa ii destepti pe aia 6.
Daca dupa referendum se desteapta singuri, de-abia atunci ai o problema.
Mare de tot.
Mai mult decat atat, au scos Regatul Unit din Europa si l-au integrat in Oceanul Atlantic: un succes rasunator!
"Pe la altii exista totusi, inca mai exista onoare si bun simt", dar trebuie cautati mult si bine, ca doar nu te referi la cei care au manipulat populatia sa voteze iesirea din Uniunea Europeana (si acum isi cer scuze pentru "erori", caci asa se cheama minciunile acum: erori!).
Apropo de invatamantul britanic: anul acesta a scazut cu cateva procente promovabilitatea elevilor in invatamantul superior fata de anul trecut: era oricum scazuta, majoritatea medicilor, asistentelor medicale, specialistilor IT, functionarilor bancari si inginerilor provenind din Europa, ba chiar din Romania cea cu "invatamant distrus si populatie tampita", asa ca numai "succesuri" si pe partea asta.
Muncitorii calificati tot din Romania, Polonia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Letonia si alte tari "tampite" provin, asa ca mai bifam niste "succesuri".
E bine ca-ti dai "like" postarilor, ba ai reusit sa convingi si trei prieteni.
Daca mai convingi inca doi, ai Premiul Pulitzer asigurat. La impresie artistica, caci despre informatii nici nu se pune problema. Iar daca se pune, e vorba de "succesuri".
Pe langa ca n-au constitutie, mai au si o camera superioara a parlamentului care nu e in nici un fel votata.
Asta inseamna in fapt ca la ei nu exista nici un fel de referinta absoluta la care sa se raporteze legiuitorul. Chestie care explica poate si de ce inca se mai intampla, din an in paste, sa invoce cate careva judecata prin lupta - chestie facuta ilegala de parlament in 1819, dar doar in Anglia si Tara Galilor, nu si in Scotia.
De-aia, facand abstractie de prostia alora de-au sustinut brexit-ul, si care acuma tac ca porcu'n porumb, io cre' ca de Gaulle avea dreptate cand zicea ca cultural si ca model de civilizatie Marea Britanie n-are ce cauta in Europa. Democratiile vestice europene au mai multe in comun cu SUA decat cu Marea Britanie, in ciuda a ceea ce pe buna dreptate zicea Bush al mic, cum ca SUA si Europa se departeaza una de cealalta pe zi ce trece (cand i s-a povestit de driftul placilor tectonice).
Inafara de Israel mai stii vreo tara unde premierul e ales prin vot popular direct???
Legea britanică zice ce vrea ea, dar oamenii nu au votat Partidul Conservator cu perspectiva de a fi conduși de Theresa May, ci de David Cameron. Și înlocuirea lui Margaret Thatcher a fost la fel de ”democratică”, propriul partid a înlocuit-o cu John Major, fără alegeri.
privind reintroducerea pedepsei cu moartea, mai ales nu dupa un grav atentat terorist. Deciziile cu consecinte grave sau complicate din punct de vedere tehnic, sau care pot fi influentate de emotii
ale momentului se iau de reprezentantii alesi, adica prin democratia reprezentativa. Traditia democratiei britanice a considerat ca este datoria acestor reprezentanti sa isi asume raspunderea. Churchill si alti politicieni britanici au afirmat adesea ca referendumul este o unealta a demagogilor si populistilor. Votul privind brexit a incalcat toate aceste reguli ale democratiei britanice. Populatia a votat fara sa inteleaga problemele, a votat sub imperiul emotiilor create de valul de imigranti si atentatele teroriste, si a fost expusa minciunilor emise de demagogi ca Farage si Boris. Cu toate acestea, daca 2% ar fi votat invers, decizia ar fi fost alta. In aceste conditii, traditia britanica ar cere ca decizia finala sa fie a Parlamentului.
o fi bine sau rau, cine stie, macar urneste, sa vedem ce se mai intampla?! .... s-or fi saturat de asteptare si frustrari..
Nope. Churchill a pledat pt Statele Unite ale Europei, adica un stat fFEDERAL, oricum Europa a functionat bine sub diferite Imperii. Nu ai o Federatie reala.....te izbesti de aceeasi problema ca Socialismul, functioneaza pana cheltui "other people's money", toti adica.
Rezultatul final? EPIC FAIL.
Si pana una alta, Rusia, de cand s-a certat bine cu Europa, chiar daca nu se duce in bot (ceea ce nici n-a fost scopul sanctiunilor - o Rusie dominata de o dictatura militara sau de clanuri mafiote ar fi o problema chiar mai mare decat Putin), are o economie in contractie.
pur si simplu brexitul trage un semnal de alarma pt. politica dementa care se face acum la bruxelles: filo-islamica, neo-marxista, anti-europeana, anti-albi crestini, derogari de la rule of law (prin exceptiile de la legea penala si de la legea regimului de frontiera pt. invadatorii islamici), pomeni la greu care saboteaza work ethics...
nu se mai poate asa!
Nu deturna atentia cu faza cu caleasca, Regina e o Lady nu? Ce voiai sa faca?
Sunt mandri, nevoie mare, ca o cincime din populatia globului vorbeste engleza si pe buna dreptate, dar asta nu inseamna ca "sunt de pus la rana". Golania Brexit a pus in pericol proiectul european si prosperitatea intregii Europe, inclusiv si in primul rand prosperitatea lor, a britanicilor. Nu mai spun ce scotienii si nord-irlandezii numai fericiti nu sunt ca s-au scuturat de "jugul birocratilor de la Bruxelles", asa ca "succesurile" sunt numai pe hartia tabloidelor britanice.
Altfel spus, s-au facut de ras in toata splendoarea.
Apropo: regina putea sa nu primeasca un dictator in caleasca. Simplu.
Pana una alta is economie G7, cu un puternic centru financiar, cu industrie de care vrei si cu un sistem educational excelent, au 37 universitati in top 500 and knowledge is POWER.
ps: Tarile amintite de mine urmeaza traditia seculara anglo saxona in mentalitate si work ethic. Prin comparatie uita-te in jurul tau la Romania care urmeaza traditia seculara balcanica de rit ortodox...te umfla rasul.
Laburistii au bagat Marea Britanie in Uniunea Europeana, conservatorii lui Margaret Thatcher au adus economia britanica pe locul 5 mondial cu ajutorul Uniunii Europene si datorita exceptiilor de la regula pe care partenerii europeni au trebuit sa le accepte in repetate randuri, moneda separata, regim al emigratiei preferential, cotizatie catre UE mai din doi in doi si tot asa. Acum cica au iesit din UE, dar ramane de vazut: nu s-a declansat nici acum, la mai bine de doua luni de la referendum, art. 50.
Sa-i faci pe scotieni si nord-irlandezi puturosi inseamna ca nu stii despre ce vorbesti, mai ales ca pe beneficii sunt mai mult englezii, beneficii insemnand deja a treia generatie care nu stie ce e aia munca, adica oameni care nu au avut in viata lor un loc de munca pentru ca "nu au gasit" (bine ca au gasit 3 milioane de europeni pe care acum extremisti precum Farage i-ar dori urcati in tren, avion si pe vapor), pentru a fi mai pe intelesul tau.
Faptul ca cei ca tine posteaza astfel de mizerii ma face sa cred ca sunteti pusi de cineva sa dezinformati. Adica sunteti pe "beneficii". Va pute groaznic Uniunea Europeana si inafara de invective un aveti argumente impotriva proiectului european.
Nu e frumos: din munca cinstita banul are alt "miros".
Work-u' vostru este pay fair, sau trebuie sa faceti extra hours sa va iasa de a coffee, an attention, an olive?
Dulce ca mierea e glontzu' capitalistului Putin.
Daca esti asa convins ca vor iesi aproape sigur, n-ai putea fi mai precis: cat de aproape sigur? Aproape de tot?
Poti reveni cu un Breaking News ca mai mult decat aproape sigur vor iesi?
Te vad om informat si lumea ar vrea sa stie ce si cum.
Sunt aproape sigur ca replica va fi pe masura.
Daca statele respective ar fi mostenitoare culturale are Marii Britanii, populatii native ale unor intregi continente ar fi in momentul de fata exterminate.
In mod particular in cazul Canadei, in perioada initiala a colonizarii, franceze, accentul a fost pus pe crestinare si pe stabilirea unui stat pe model european, crestin (catolic). Asimilarea fortata a populatiei native a fost introdusa abia de engelzi, dupa ce-au obtinut guvernarea Canadei. Vreme de aproape doua secole de guvernare franceza, crestinarea populatiei native a fost lasata pe seama misionarilor. In schimb, la 1957, sub guvernare britanica, devenea ilegal sa nu te convertesti la crestinism.
Numai un om cu o cultura generala precara poate vorbi asa despre provincia Quebec.
Habar nu ai pe ce lume traiesti, maestre, dar le stii pe toate: asta inseamna sa fii mafiot!
La o bere cu baietii poti sa spui orice-ti vine la gura. Da' sa te dai in stamba pe HotNews, nu-i putin lucru: trebuie sa ai mult tupeu.
Sa-ti traiasca!
Ce spune "Eu the first" si ce pricepi tu: francezii din Quebec sunt putori!
Bravos, nene: la mai mare!
Idem si cazul Lousianei, lumea crede ca a fost sub ocupatie franceza, hahaha, wrooong. Spaniolii au avut-o mai mult timp decat francejii, inainte de a o vinde Napoleon la englezi.
Care e treaba cu "francejii", ca freamat sa aflu?
Explica mai pe larg, te rog, cum si-a bagat Napoleon picioarele de atat de buna guvernare: capitolu' asta din Istoria Canadei e mai putin cunoscut (spre deloc) si canadienii ar vrea sa umple acest gol din Istoria lor.
Deci, maestre, in ce an si-a bagat Napoleon picioarele in "ei", canadienii?
Uita pe moment de spanioli si lumineaza-ne care-i treaba cu francejii lu' Napoleon: canadienii iti vor fi vesnic recunoscatori.
compara ce s-a ales de fostele colonii britanice vs cele franceze!
asa ca pune ochii pe carte!
Pe o nota poate putin extrema, ce-i drept, si pe unde ajungeau trupele germane ale lui Hitler se instaura ordinea. Daca tie asta ti se pare un motiv de apreciere pentru nazism, inseamna ca gandim diferit.