Serviciul de noapte al metroului din Londra va fi inaugurat vineri pe doua linii ale retelei, a informat joi site-ul companiei Transport for London (Tfl), care gestioneaza transportul public in capitala, relateaza EFE, citata de Agerpres.

Functionarea timp de 24 de ore a trenurilor de metrou in oras era prevazuta initial pentru anul trecut, dar lipsa unui acord privind conditiile salariale si de munca pentru angajati a condus la convocarea mai multor greve de personal.

Primele servicii de noapte vor opera in weekend pe liniile Central si Victoria, ambele foarte aglomerate, iar la toamna, dupa ce se va completa pregatirea conductorilor, se vor extinde la liniile Jubilee, Northern si Piccadilly.

Acest serviciu are in vedere, printre altele, "economia de noapte", persoanele care lucreaza la hoteluri, in ture, infirmiere, dupa cum a declarat Mark Wild, responsabil al London Underground (LU, care gestioneaza reteaua metroului londonez).

Vor fi circa 100.000 de utilizatori ai metroului in fiecare vineri si sambata noapte, dat fiind faptul ca exista "in mod clar" o cerere in acest sens, a declarat Mark Wild pentru presa locala.