Barack Obama l-a atacat dur marti pe candidatul republican la presedintie Donald Trump, afirmand ca acesta este "teribil de prost pregatit" pentru Casa Alba si cerand liderilor republicani sa nu il mai sustina, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Candidatul republican nu este calificat sa fie presedinte", a spus Barack Obama, intr-o conferinta de presa sustinuta la Washington.

"Am spus-o saptamana trecuta. Nu inceteaza sa demonstreze acest lucru", a acuzat Barack Obama, reamintind afirmatiile controversate facute de Donald Trump la adresa parintilor unui capitan musulman mort in Irak in 2004.

Faptul ca Donald Trump critica o familie "care a facut sacrificii extraordinare pentru aceasta tara, faptul ca nu pare sa aiba cunostintele de baza legate de subiecte esentiale din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, ceea ce inseamna ca este teribil de prost pregatit pentru acest post", a spus acesta.

Presedintele i-a criticat de asemenea pe liderii "Grand Old Party" care continua sa il sustina pe Donald Trump. "Exista un moment in care trebuie sa spui 'Destul'!", a subliniat el.

"Este interesant sa observam criticile repetate care vin din partea liderilor republicani, inclusiv presedintele Camerei, seful majoritatii din Senat si republicani de prim rang precum John McCain", candidatul la prezidentiale din 2008, a adaugat Barack Obama.

"Trebuie sa fie un punct in care spui: 'Este un om pe care nu il pot sprijini ca presedinte al Statelor Unite, chiar daca este membru al partidului meu", a mai spus Obama.