Candidatul republican la presedintia SUA Donald Trump a postat sambata pe Twitter o imagine cu rivala sa, democrata Hillary Clinton, alaturi de o bancnota de 100 de dolari si Steaua lui David, imaginea fiind insotita de mesajul "cel mai corupt candidat care a existat vreodata!". Masajul a provocat uimire si critici pe platformele de socializare, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doua ore mai tarziu, Trump a postat o imagine similara, in care steaua cu sase colturi - care apare pe steagul Israelului si pe care evreii au fost obligati de catre nazisti sa o poarte pe hainele lor in timpul Holocaustului - a fost inlocuita cu un cerc. Imaginea initiala a fost stearsa.

Criticii spun ca imaginea cu Steaua lui David isi are originea in stereotipurile antisemitice vechi de mai multe secole, precum stereotipul potrivit caruia evreii sunt lacomi.

"Tocmai am vazut tweet-ul lui #DonaldTrump cu Steaua lui David. Sunt impresionat de abilitatile lui dea gasi o modalitate de a insulta literalmente orice fiinta umana", a scris pe Twitter scenaristul Cole Haddon.

"Steaua lui David, o gramada de bani si sugestii de coruptie. Donald Trump se adreseaza iar sustinatorilor suprematiei albilor", a scris Erick Erickson, un realizator radio conservator care l-a criticat adesea pe Trump.

Mesajul a fost postat de pe contul original al republicanului @realDonaldTrump. Nu este clar daca imaginea a fost creata de unul dintre membrii echipei sale de campanie sau a fost preluata de pe internet.

Purtatorul de cuvant al lui Trump nu a comentat deocamdata pe acest subiect.