Guvernul de la Kiev este revoltat de remarcile facute de catre Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, cu privire la rolul crucial pe care Rusia il poate juca in conflictele finale dintre Ucraina si Sira. Reprezentatul ONU in Ucraina spune declaratiile lui Ban nu au nicio autoritate, potrivit Reuters.

In discursul pregatit de Ban pentru discursul de la Forumul Economic International, care a avut loc la St. Petersburg, acesta a declarat ca Rusia "are un rol crucial... in abordarea unor probleme presante, de la incheierea conflictelor din Ucraina si Siria, la apararea drepturilor omului si controlul proliferarii a armelor de distrugere in masa.

"Sunt complet revoltat de o astfel de declaratie. Nu inteleg cum seful Organizatiei Nationulor Unite poate spune asa ceva", a spus ambasadorul ucrainean, Volodymyr Yelchenko.

El a adaugat ca "Ban nu este un furnizor de bune oficii" in conflictul cu Ucraina, dupa performantele sale de la summit-ul din Petersburg, un eveniment de profil inalt, organizat de Kremlin in cu scopul de a atrage investitori straini.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca acordul de incetare a focurilor in Ucraina a fost "abia utilizat" si acuza Rusia de incalcari continue