Campionatul European de Fotbal 2016, care a inceput vineri in Franta in ciuda grevelor si amenintarilor teroriste, nu va fi anulat, a asigurat ambasadorul Frantei la Washington, ca raspuns la declaratii contrare ale candidatului la Casa Alba Donald Trump, anunta AFP, citata de Agerpres.

"Spre deosebire de ceea ce un candidat tocmai a declarat, Franta nu intentioneaza sa anuleze turneul euro. Este o tara atat de fericita!", a postat pe Twitter in engleza ambasadorul Gerard Araud.

"Chiar si in campanie electorala, faptele sunt importante", a adaugat el.

Ambasadorul a raspuns direct unor comentarii facute cu cateva ore inainte de candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA Donald Trump, care a evocat o amanare sau chiar anularea Euro-2016, al treilea eveniment sportiv mondial, noteaza France Presse.

"Tocmai am vazut ca in Franta unde ei au un turneu de fotbal imens, ceva atat de important si de mare, ei cred ca poate fi amanat sau anulat din cauza amenintarilor si tuturor problemelor" legate de "terorism", a declarat candidatul republican la un eveniment de campanie in Washington D.C.

"Este intr-adevar un lucru foarte, foarte trist si un loc trist", a adaugat miliardarul.

Parisul si Franta sunt regulat tinte ale lui Donald Trump care critica incapacitatea presupusa a guvernelor europene de a opri amenintarea jihadista.

Dupa atentatele de la Paris din noiembrie, el a afirmat ca exista la Paris zone "radicalizate" fara de lege.

El a mai spus, la mijlocul lunii mai, ca disparitia zborului EgyptAir Paris-Cairo are probabil caracter terorist, mai ales pentru ca a decolat din Franta.