Guvernul Statelor Unite a salutat miercuri eliberarea jurnalistei de la Radio Europa Libera Khadija Ismailova dintr-o inchisoare din Azerbaidjan, a declarat Departamentul de Stat, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

In septembrie, un tribunal azer a condamnat-o pe Ismailova, o jurnalista proeminenta cunoscuta pentru demascarea coruptiei in randul elitei conducatoare, la 7 ani si jumatate de inchisoare.

Ismailova a fost eliberata miercuri dupa ce Curtea Suprema a tarii a comutat pedeapsa de detentie la 3 ani si jumatate cu suspendare.

"Noi consideram acest lucru ca un pas pozitiv si incurajam guvernul Azerbaidjanului sa renunte la acuzatiile ramase contra ei", a adaugat Departamentul de Stat intr-un comunicat, citat de Reuters.

In septembrie, Ismailova a fost condamnata la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru evaziune fiscala, aminteste France Presse.

Khadija Ismailova, 39 de ani, ziarista de investigatii pentru postul de radio Azadliq si fost redactor-sef al biroului local al Radio Europa Libera, finantat de SUA, a fost arestata si plasata in detentie in decembrie.