Sapte soldati ucraineni au fost ucisi in ultimele 24 de ore in luptele dintre rebelii prorusi si fortele guvernamentale, in estul Ucrainei, a anuntat Consiliul de securitate nationala si aparare din Kiev, citat de AFP.

"In cursul ultimelor 24 de ore, din cauza tirurilor, sapte soldati ucraineni au fost ucisi si noua raniti", arata Consiliul, intr-un comunicat, precizand ca este vorba despre cel mai dur bilant al unei singure zile de la inceputul anului.

Olexandr Turcinov, secretarul Consiliului, afirma, citat intr-un comunicat, ca rebelii au recurs la armament greu, interzis de acordurile de pace de la Minsk. El nu a precizat insa circumstantele in care au murit cei sapte soldati ucraineni.

Un purtator de cuvant militar a afirmat ca a fost vorba de atacuri separate care au avut loc de-a lungul liniei de front.

"In cursul ultimelor 24 de ore, inamicul si-a crescut numarul de tiruri impotriva pozitiilor ucrainene. De-a lungul intregii linii a frontului inamicul a folosit mortiere de calibrul 82 si 120 milimetri", a spus acesta.

Anuntul acestui bilant vine a doua zi dupa o convorbire telefonica intre presedintii francez, rus, ucrainean si cancelarul german.

Conflictul ucrainean s-a soldat cu aproape 9.300 de morti si peste 1,5 milioane de refugiati de la inceperea sa, in aprilie 2014.