Binali Yildirim, viitorul prim-ministru turc a cerut Uniunii Europene sa-si clarifice pozitia in ceea ce priveste problema migratie si aderarea Turciei la spatiul comunitar, potrivit BBC News, citat de Mediafax.

Binali YildirimFoto: Vimeo

Cu ocazia congresului special al partidului de guvernamant AK, delegatii l-au ales in unanimitate pe Binali Yildirim ca noul lider al partidului, fapt ce il propulseaza in functia de viitor premier al tarii.

Politicianul turc a afirmat ca Uniunea Europeana trebuie sa puna capat "confuzie" cu privire la politicile sale legate de problema migratie si aderarea Turciei la UE.

"Exista un lucru care trebuie rezolvat de UE. Sa puna capat confuziei cu privire la aderarea Turciei si problema migratiei. Este timpul sa stim si noi ce crede UE despre Turcia," a spus Yildirim la congresul partidului, care a avut loc duminica.

Comentariile sale vin pe fondul nemultumirilor Ankarei, care se arata tot mai frustrata de ritmul lent al procesului de aderare la UE, precum si din cauza problemelor in punerea in aplicare a unei acord prin care Turcia s-a angajat sa limiteze migratia refugiatilor spre Europa, la schimb cu liberalizarea regimului de vize si deblocarea procesului de aderare a Turciei la UE.

Recent, prim-ministrul britanic, David Cameron, a declarat ca avand in vedere progresul inregistrat pana acum, am putea ajunge in "anul 3000", inainte ca Turcia sa adere la UE.