Excentricul magnat american Donald Trump, favorit in cursa pentru desemnarea candidatului republican la Casa Alba, a anuntat, intr-un comunicat, ca averea sa depaseste 10 miliarde de dolari, ceea ce inseamna dublu fata de estimarile independente, relateaza AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Miliardarul a precizat ca a depus la Comisia Electorala Federala declaratia sa financiara, document in care candidatii la alegeri trebuie sa scrie daca si in ce companii detin functii sau au interese, precum si activele si datoriile lor. Cum sumele exacte nu apar in acest document, estimarea exacta a averilor candidatilor nu este posibila.

In iulie anul trecut, Donald Trump a depus o declaratia in care a enumerat peste 500 de societati si a declarat venituri de 362 de milioane de dolari in anul 2014.

In noua declaratie, Trump raporteaza venituri in valoare de 557 de milioane de dolari, insa fara a preciza daca aceasta suma acopera anul 2015.

"Averea neta a lui Donald Trump a crescut comparativ cu ultima sa declaratie, in iulie 2015. In acest moment, averea neta a domnului Trump depaseste 10 miliarde de dolari", se precizeaza in comunicatul lui Trump.