Ar trebui guvernele sa intervina si sa reglementeze emailurile de serviciu si sa salveze de epuizarea digitala angajatii hartuiti astfel?, scrie BBC.

Emailuri dupa programul de lucru?Foto: Flickr

Raspunsul in Franta pare sa fie “da”, partidul socialist al lui Francois Hollande fiind pe cale sa voteze o masura ce le va da angajatilor “dreptul de a se deconecta”.

Companiile cu peste 50 de angajati vor fi obligate sa creeze un cod de bune practici in care sa stabileasca orele - in mod normal seara si in weekend - in care nu ar trebui sa se trimita sau sa se raspunda la mailuri.

Desi inititativa a fost ironizata in presa straina, guvernul francez a spus problema conectarii permanente la slujba este universala si in crestere si ca este nevoie sa se intervina.

"Toate studiile arata ca exista mult mai mult stres legat de locul de munca decat inainte si ca stresul este constant”, a spus parlamentarul socialist Benoit Hamon.

“Angajatii parasesc fizic biroul, dar nu isi parasesc munca. Ei raman atasati cu un fel de lesa electronica, ca un caine. SMS-urile, mesajele, emailurile colonizeaza viata unei persoane pana la momentul in care el sau ea cedeaza”, a adaugat acesta.