Echipa de campanie a lui Hillary Clinton, favorita sa fie candidatul Partidului Democrat in scrutinul prezidential din SUA, a respins afirmatiile hackerului roman care sustine ca a accesat mailurile fostului secretar de Stat american, catalogandu-le "declaratii ale unui infractor facute din celula".

Hillary ClintonFoto: Agerpres

"Nu exista niciun fundament sa credem afirmatiile facute de acest infractor din celula penitenciarului. In afara faptului ca nu ofera nicio dovada in sprijinul afirmatiilor, descrierile despre serverul secretarului Hillary Clinton sunt inexacte. Este de neinteles un lucru: daca ar fi avut intr-adevar acces la emailurile secretarului de Stat, de ce nu a facut public continutul, asa cum a procedat in cazul altor victime", a declarat un reprezentant al echipei de campanie a lui Hillary Clinton, citat de ziarul The Washington Examiner, transmite Mediafax.

Hackerul roman Marcel Lehel Lazar, care se autointituleaza "guccifer", a declarat pentru Fox News ca a accesat "cu usurinta" mailurile fostului secretar de Stat Hillary Clinton.

"Pentru mine a fost foarte usor, si pentru toata lumea", a spus hackerul roman din inchisoarea situata in statul american Virginia.

Postul Fox News nu a putut verifica independent veridicitatea afirmatiilor hackerului roman.

Serverul fostului secretar de Stat Hillary Clinton continea 2.200 de emailuri cu informatii "clasificate" si 22 cu informatii "strict secrete".