Peste 4.000 de persoane au fost afectate de o epidemie de gastroenterita in regiunea Barcelona dupa ce au baut apa imbuteliata infectata cu materii fecale, dintr-un lot distribuit mai multor companii, au anuntat luni autoritatile medicale locale, citate de AFP, scrie Agerpres.

Potrivit Departamentului de Sanatate al Guvernului comunitatii autonome Catalonia, 4.146 de persoane au fost tratate in urma unor simptome ca greata, varsaturi sau febra, dupa ce au baut din aceasta apa.

Sase dintre ele au fost spitalizate.

"Este prima oara cand un norovirus este descoperit intr-o apa imbuteliata", a declarat Albert Bosch, profesor de microbiologie la Universitatea din Barcelona, insarcinat cu analizele apei.

Potrivit Departamentului de Sanatate al Guvernului comunitatii autonome Catalonia, apa a fost imbuteliata in principatul Andorrei de firma Eden Springs.

"Ar fi putut intra accidental in contact cu ape contaminate cu materii fecale. Se intampla cand in apa potabila de la robinet ajung intr-un fel sau altul materii fecale. Este vorba insa de apa imbuteliata si nu stim cum s-a putut intampla un asemenea lucru", a precizat el.

Epidemia s-a produs la 15 aprilie.

Firma responsabila a anuntat ca a retras de pe piata 6.150 de sticle care fusesera repartizate unui numar de 925 de intreprinderi din Barcelona si orasul Tarragona.