Vanatorii de elefenti au ucis trei padurari in parcul rezervatie Garamba din Congo si au ranit alte doua persoane, inclusiv managerul suedez al parcului, informeaza Reuters.

Elefant ucis de braconieriFoto: Captura YouTube

Unul dintre padurari a fost gasit mort langa locul atacului de sambata, a informat organizatia African Parks, care gestioneaza parcul UNESCO.

Fortele SUA din zona i-au evacuat pe ceilalti, dar doi dintre ei au murit din cauza ranilor o zi mai tarziu la o baza militara din Republica Centrala Africana, a adaugat organizatia citata. Supravietuitorii sunt in conditie stabila.

“Padurarii isi pun vietile in pericol in absolut fiecare zi si sunt sub un real asediu in Garamba unde protejeaza elefanti de bandele militare de braconieri foarte motivate”, a declarat intr-un comunicat de presa seful executiv al parcului, Peter Fearnhead.

Braconieri inarmati au ucis trei soldati congolezi si cinci garzi ale autoritatii de stat pentru animale salbatice in trei incidente separate ce au avut loc in 2015 in Garamba.

Se estimeaza ca populatia de elefanti a Africii s-a redus cu 60 de procente in ultimul deceniu, iar peste 30.000 de elefanti sunt braconati in fiecare an, in principal pentru a furniza fildes tarilor asiatice.