Presedintele francez Francois Hollande a numit miercuri intr-un alt post un diplomt pe care il nominalizase initial ca ambasador pe langa Sfantul Scaun, despre care presa a scris ca a fost respins de Vatican pentru ca este homosexual, relateaza Reuters.

Franta l-a propus pe Laurent Stefanini, seful de protocol al presedintelui, pentru pozitia de la Vatican in ianuarie anul trecut. Vaticanul nu a confirmat timp de mai multe luni detasarea acestuia in post, o intarziere pe care presa franceza si cea italiana le-au aribuit orientarii sale sexuale.

Franta l-a numit miercuri pe Stefanini in postul de ambasador la UNESCO, agentai culturala a Natiunilor Unite, cu sediul la Paris, arata minuta intalnirii saptamanale a cabinetului.

Anul trecut, ziarul catolic francez Le Croix cita o sursa anonima spunand ca Vaticanul considera numirea lui Stefanini drept "o provocare" a guvernului socialist francez, care in 2013 a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Papa Francisc a mentinut invatatura Bisericii pe subiectul homosexualitatii, insa a aratat mai multa simpatie fata de persoanele gay. Suveranul Pontif a afirmat ca nu poate judeca persoanele gay de buna credinta, care il cauta pe Dumnezeu, si s-a intalnit la Vatican cu membri ai grupului catolic pentru drepturile homosexualilor.