Atentatele comise martea aceasta la Bruxelles si cele din 13 noiembrie anul trecut de la Paris au fost organizate de aceeasi celula terorista. In plus, prin decapitarea partiala a acestei retele teroriste - prin arestarea, saptamana trecuta, a lui Salah Abdeslam, considerat creierul atentatelor de la Paris, si a complicelui sau Amine Choukri la Molenbeek - autoritatile belgiene au fortat celula terorista aflata la originea atentatelor din Bruxelles sa isi acclereze actiunile si sa isi schimbe planurile initiale, care ar fi vizat, printre altele, sistemul de centrale nucleare din Belgia, potrivit DHnet.be.

Ibrahim El Bakraoui (stanga) si Khalid El Bakraoui Foto: Agerpres/EPA

Potrivit informatiilor DHnet.be, fratii-kamikaze Ibrahim si Khalid El Bakraoui sunt cele doua persoane care au ridicat camera ascunsa din fata domiciliului directorului programului de cercetare si dezvoltate nucleara din Belgia. Inregistrarea video, care dureaza 10 ore, a fost confiscata in decembrie anul trecut de la unul dintre suspectii in comiterea atentatelor de la Paris, Mohamed Bakkali.

Pe inregistrarea video pot fi urmarite venirile si plecarile sefului programului nuclear belgian.

Dupa confiscarea acestei inregistrari video, anchetatorii au inteles ca teroristii aveau ca tinta sa puna in pericol, mai mult ca niciodata, securitatea nationala.

Pe 17 februarie, dupa aflarea acestei informatii, 140 de militari au fost detasati pentru a asigura securitatea centralelor nucleare din Belgia.

Jurnalistii belgieni scriu ca este posibil ca acest aspect sa ii fi determinat pe teroristi sa se concentreze pe tinte mai facile, precum statii de metrou si un aeroport.

La cateva zile dupa atentatele de la Bruxelles, ancheta arata insa o certitudine: aceeasi celula terorista se afla la originea atentatelor din Paris si Bruxelles, noteaza jurnalistii belgieni.