Increderea rusilor in Vladimir Putin a scazut cu 10% in decursul ultimului an, desi numarul celor care vor sa-l realeaga a crescut, arata doua sondaje citate luni de Reuters.

Potrivit unui sondaj realizat de Levada Center, 73% dintre votanti spun ca au incredere in Putin, fata de 83% in acelasi sondaj facut cu un an in urma, in timp ce 19% afirma ca nu au incredere in presedinte (14% anul trecut).

Vladimir Putin a castigat in popularitate dupa conflictele din Ucraina si Rusia, dar aceste evolutii vin pe fondul unei economii in recesiune care a redus veniturile in termeni reali pentru milioane de rusi.

Toata lumea se asteapta ca Putin sa candideze pentru un nou mandat - al patrulea - in cadrul alegerilor prezidentiale prevazute in 2018.

Un alt sondaj Levada, realizat luna trecuta, arata ca numarul rusilor care doresc realegerea lui Vladimir Putin a crescut fata de anul trecut.

Sondajul arata ca 65% dintre rusi vor realegerea lui Putin ca presedinte, fata de 57% in urma cu un an.

Primul sondaj Levada a fost realizat in perioada 11-14 martie pe un esantion de 1.600 de rusi. Al doilea sondaj a fost realizat in 19-24 martie pe acelasi numar de votanti.