Liderul Eagles of Death Metal, formatia care canta in Bataclan cand 89 de persoane au fost ucise de teroristi anul trecut a rememorat teama pe care a avut-o cand a vazut un atacator inarmat in spatele scenei si a argumentat pentru accesul universal la arme, scrie The Guardian.

Jesse Hughes, liderul Eagles of Death MetalFoto: Captura YouTube

Trupa de rock tinea o reprezentatie in fata a circa 1.500 de persoane in seara de 13 noiembrie cand trei teroristi inarmati cu arme de asalt au intrat in sala si au inceput sa traga si sa arunce grenade de mana, parte a unei serii de atacuri teroriste revendicate de Statul Islamic.

Solistul si chitaristul Jesse Hughes, avocat de multa vreme al dreptului la detinerea de arme, a declarat intr-un interviu pentru televiziunea franceza iTele ca restrictiile privind armele din Franta au ajutat teroristii.

Intrebat daca viziunea lui privind controlul armelor s-a schimbat dupa atacuri, el a spus ca “n-are nimic de-a face cu ce s-a intamplat".

"A oprit controlul vostru francez al armelor moartea vreunei persoane la Bataclan? Daca cineva poate sa spuna da as vrea sa-l aud, pentru ca nu cred asta. Cred ca singurul lucru care i-a oprit asta a fost ca unii dintre cei mai bravi oameni pe care i-am vazut in viata mea s-au aruncat in fata mortii cu armele lor de foc”, a spus Hughes.

"Stiu ca unii oameni ma vor contrazice, dar pare ca Dumnezeu a facut barbatii si femeile, iar in noaptea aceea armele i-a facut egali. Urasc faptul ca asa este. Cred ca singurul mod in care mi-am schimbat parerea este ca pana nimeni nu o sa mai aiba arme, toti trebuie sa le aiba”, a explicat liderul formatiei.

Eagles of Death Metal vor tine marti seara un concert la sala Olympia din Paris, cu soldati si politisti de paza afara si cu psihologi disponibili pentru fanii traumatizati. Supravietuitorii de la Bataclan au primit invitatii gratuite.

Interviul acordat iTele de Jesse Hughes: