Statele Unite vor sa ajute Europa sa faca fata crizei refugiatilor, care reprezinta "o amenintare cvasi-existentiala" pentru acest continent, a declarat secretarul de stat american John Kerry, la Conferinta de Securitate de la Munchen. "Statele Unite ale Americii inteleg natura aproape existentiala a acestei amenintari la adresa vietii politice si a tesaturii vietii sociale din Europa", a afirmat oficialul american, citat de AFP.

Foto:

"Acesta este motivul pentru care ne-am alaturat si implementam o misiune NATO pentru a inchide o ruta-cheie pentru migranti. Vom ajuta si in alte moduri pentru a opri aceasta maree care are potential de a submina unitatea europeana", a afirmat John Kerry.

John Kerry a facut referire la anuntul recent al NATO, potrivit caruia Alianta Nord-Atlantica este pregatita sa efectueze misiuni de patrulare pe Marea Egee, cu scopul de a descuraja traficanti sa transporte migranti din Turcia in Grecia.

"Noi nu spunem ca acest lucru este problema noastra, nu a voastra. Este problema noastra", a insistat diplomatul american, subliniind ca criza refugiatilor reprezinta cea mai mare criza umanitara de la cel de-al doilea razboi mondial incoace.