Ministerul israelian al Apararii a aprobat planurile pentru constructia a 153 de noi locuinte in colonii din Cisiordania ocupata, a declarat luni o purtatoare de cuvant a organizatiei israeliene anti-colonizare Pace Acum, informeaza AFP.

Este pentru prima data in aproximativ un an si jumatate cand guvernul aproba planuri pentru noi constructii in Cisiordania, potrivit ONG-ului.

Aceste planuri, adoptate saptamana trecuta, implica constructia de locuinte in apropierea coloniei Ariel (nord), in colonia Carmel din regiunea Hebron si in blocul de colonii Gush Etzion, a declarat Hagit Ofran, purtatoare de cuvant a ONG-ului, citeaza Agerpres.

"A fost un fel de inghetare a constructiilor din a doua jumatate a anului 2014, in ultimele 18 luni guvernul s-a limitat, cu cateva exceptii, sa legalizeze retroactiv constructiile in coloniile din Cisiordania", a subliniat ea.

"Dar se pare ca guvernul lui (Benjamin) Netanyahu a cedat la presiunea colonistilor sau nu se mai teme de o reactie negativa a Statelor Unite, asa cum a fost cazul in timpul negocierilor asupra dosarului iranian", a adaugat ea.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care conduce o coalitie de dreapta, este criticat pentru aparenta sa incapacitatea de a opri un val de atacuri palestiniene contra fortelor de ordine si civililor israelieni de la inceputul lunii octombrie.

Acest val de violenta a provocat moartea a 159 de palestinieni si 24 israelieni de la 1 octombrie, potrivit unui bilant stabilit de France Presse.