Israelul a afirmat marti ca are "serioase indoieli" legate de obiectivele nucleare ale Iranului dupa decizia Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) de a inchide dosarul referitor la dimensiunea militara din trecut a programului Republicii Islamice, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"De peste un deceniu, Iranul nu a cooperat si a inselat comunitatea internationala. Persista serioase indoieli si raman chestiuni nerezolvate cu privire la programul iranian", a subliniat Ministerul israelian de Externe intr-un comunicat.

"Iranul trebuie sa coopereze in continuare pe deplin cu AIEA pentru (...) a fi verificata natura pasnica a programului sau nuclear", a adaugat comunicatul.

AIEA a inchis marti ancheta sa referitoare la dosarul posibilei dimensiuni militare a activitatilor nucleare din trecut ale Teheranului, fapt ce deschide calea aplicarii acordului istoric semnat la Viena in iulie intre Iran si marile puteri.

Cu toate acestea, Teheranul trebuie sa puna in aplicare ultimele masuri preliminare ale acestui acord, care este destinat sa garanteze natura strict pasnica a activitatilor nucleare ale Republicii Islamice, in schimbul ridicarii sanctiunilor economice internationale.

Israelul, in special prin vocea premierului sau, Benjamin Netanyahu, este un adversar inversunat al acordului de la Viena, care, potrivit statului evreu, nu va impiedica absolut deloc Iranul sa se doteze cu arma nucleara.