Guvernul de la Ljubljana a anuntat luni ca ar putea lua masuri de urgenta pentru a intari "protectia" granitei sale cu Croatia, exprimandu-si temerea ca un nou val de migranti va crea o situatie scapata de sub control in Slovenia, relateaza AFP si Agerpres.

Intr-un comunicat dat publicitatii in cursul serii de luni, guvernul a facut cunoscut ca "pregateste masuri suplimentare de urgenta pentru a gestiona afluxul de migranti, printre care masurile necesare pentru protejarea frontierelor (spatiului) Schengen".

Seful diplomatiei de la Ljubljana, Karl Erjavec, a declarat luni ca intre 20.000 si 30.000 de migranti care se indreapta spre Europa de Vest ar putea ajunge in cursul saptamanii la granitele slovene - frontiera exterioara a spatiului Schengen de libera circulatie - si aceasta dupa incheierea, vineri, a unei greve a echipajelor de pe feriboturile grecesti care a limitat pentru cateva zile sosirea refugiatilor.

"Daca va fi necesar, aceste masuri vor fi puse in aplicare in urmatoarele zile", a continuat guvernul, fara sa explice insa in ce constau. Postul de televiziune privat POP TV a informat, citand surse guvernamentale neoficiale, ca decizia a fost luata pentru a ridica un gard de sarma ghimpata in zona cea mai vulnerabila a frontierei cu o lungime de 670 de kilometri cu Croatia pe unde intr-o luna au intrat in Slovenia 167.

000 de migranti. La randul sau, Ungaria inchis in fata migrantilor doua din granitele sale, cu Croatia si cu Serbia, mai ales ridicand pe zeci de kilometri garduri de sarma ghimpata. Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, aproape 800.000 de refugiati si imigranti au intrat de la inceputul anului in Europa, in urmatoarele patru lunii fiind asteptate alte 600.000 de persoane dinspre Turcia.