Interventia Rusiei in Siria nu merge foarte bine, si acest lucru va stimula Moscova sa forteze o tranzitie politica in aceasta tara, a declarat Antony Blinken, adjunctul secretarului de stat american John Kerry.

Avioane rusesti de vanatoare SU-25Foto: Agerpres/EPA

"Ei nu pot castiga in Siria, ei pot cel mult sa previna infrangerea lui Assad, dar nu pot castiga", a declarat Blinken, potrivit Reuters.

"Actiunile de la sol pentru sprijinirea regimului nu merg tocmai bine, ei au facut foarte putine progrese, in ciuda ofensivei aeriene a Rusiei", a declarat acesta dupa ce a participat la discutii despre Siria in Paris.

"Rusia are mai multe motive si mai multa influenta pentru a-l impinge pe Assad si regimul sau catre o tranzitie. Toate partile inteleg ca nu exista nicio solutie militara in Siria, acest lucru il inteleg din ce in ce mai mult si rusii".

Rusia nu-si permite sa se innamoleasca in Siria, "nu-si permite sa-si instraineze practic toata lumea musulmana sunita".

Blinken a mai spus si ca a devenit evident ca Iranul va trebui sa fie parte a conversatiei despre viitorul Siriei intr-un fel sau altul.