"Pentru educarea imigrantilor trebuie folosite metodele naziste: zece imigranti pedepsiti pentru fiecare greseala comisa impotriva unui concetatean", aceasta este propunerea unui consilier municipal din Italia, membru al partidului populist Liga Nordului.

Giorgio Bettio, oficial al consiliului din provincia Treviso, a propus ca "imigrantii care au permis de sedere si care vor sa locuiasca in Treviso, trebuie supravegheati si filati timp de sase luni, chiar de vecinii lor".

"La sfarsitul celor sase luni, daca s-au comportat bine atunci pot ramane. In caz contrar, ei vor trebui supravegheati inca trei luni, inainte de a fi expulzati", a declarat oficialul, citat de ziarul regional La Tribuna.

"Nu e posibil ca imigrantii sa fie primiti sa traiasca in tara noastra, iar ei sa se comporte ca niste sefi de banda sau teroristi", a adaugat revoltat Bettio, in timpul unei sedinte a consiliului municipal, unde erau discutate masuri legate de imigranti.

"Ar fi corect sa-i facem sa inteleaga cum trebuie sa se comporte folosind aceleasi metode ca nazistii", a precizat el, facand referire la practica regimul hitlerist care omora zece cetateni straini pentru fiecare german ucis.