Dupa cel mai devastator atac terorist care a zguduit Ankara, guvernul turc a impus, sambata, o interdictie temporara in ceea ce priveste difuzarea de imagini cu evenimentele din capitala de catre institutiile media nationale. Interdictia vizeaza atat imagini cu momentul exploziei, cat si imagini care infatiseaza consecintele atacului cu bomba asupra unui mars al pacii din capitala Turciei, scrie The Middle East Monitor.

Momentul explozieiFoto: Captura Youtube.com

Interdictia a fost impusa de catre Consiliul Suprem Turc al Audiovizualului, autoritatea de stat pentru monitorizarea media, la propunerea prim-ministrului tarii.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Suprem Turc al Audiovizualului, interdictia a fost impusa din motive de siguranta publica. Astfel de interdictii sunt impuse de guvernul turc pentru a limita difuzarea a ceea ce statul numeste ”propaganda terorista”. Institutiile media din Turcia pot continua sa relateze despre atacul cu bomba din Ankara, atat timp cat nu difuzeaza si imagini, relateaza The Middle East Monitor.

Potrivit unui purtator de cuvant al premierului, citat de The Independent, interdictia vizeaza imagini care arata momentul exploziei, imagini explicite ale cadavrelor victimelor ori imagini care pot crea un sentiment de panica. De asemenea, acesta a avertizat institutiile media ca activitatea lor va fi suspendata daca nu respecta inderdictia impusa de stat.

Insa, asta nu ar fi singura forma de cenzura impusa de guvernul turc dupa atentatul terorist din Ankara. Mai multi utilizatori turci ai retelelor de socializare Twitter si Facebook au raportat ca site-urile de socializare au cazut in repetate randuri imediat dupa atac, scrie The Independent.

De altfel, guvernul turc a blocat in repetate randuri retelele de socializare, inclusiv in timpul alegerilor prezidentiale din 2014, starnind proteste in tara, dar si critici internationale.