Franta va efectua zboruri de recunoastere deasupra Siriei pentru a efectua "lovituri" impotriva organizatiei Statul Islamic (SI), o evolutie de strategie care exclude insa in continuare orice interventie a trupelor la sol, scrie AFP.

"Am cerut ministrului Apararii ca de maine sa poata fi efectuate zboruri de recunoastere deasupra Siriei", a declarat Francois Hollande, intr-o conferinta de presa.

"Ele vor permite sa avem in vedere lovituri impotriva Daech (acronimul in araba al Statului Islamic), prezervand autonomia de actiune si de decizie", a precizat Hollande, care a lasat sa se inteleaga ca Franta nu se va alatura coalitiei internationale care actioneaza in Siria sub conducerea Washingtonului.

SI "Este in Irak si in Siria. Daech face sa fuga, prin masacrele pe care le comite, mii de familii", a spus presedintele francez, in contextul valului migrationist cu care se confrunta Europa.

In cadrul unei coalitii internationale conduse de Statele Unite, avioane Mirage 2000 si Rafale bombardeaza deja pozitiile Daech in Irak. Franta a refuzat pana in prezent sa bombardeze pozitiile SI din Siria.

Intrebat despre o interventie militara terestra in Siria, seful statului si-a reafirmat pozitia: "Ar inconsecvent si irealist sa trimitem trupe franceze la sol in Siria".