Aventura estivala pe strazile din Statele Unite ale robotului autostopist hitchBOT, care isi propunea sa descopere daca oamenii pot avea incredere in roboti, s-a terminat prematur pe o strada din Philadelphia (est), unde a fost descoperit dezmembrat, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

hitchBOT a fost creat in Canada de o echipa de cercetatori pentru a incerca sa afle daca robotii pot starni incredere in oameni. Raspunsul a venit rapid, odata ajuns in SUA.

"Oh, corpul meu a fost deteriorat", a marturisit robotul, in acest week-end, pe site-ul sau. "Imi imaginezi ca, uneori, lucruri urate se pot intampla robotilor draguti! Calatoria mea trebuie sa se incheie pentru moment dar dragostea mea pentru oameni nu se va stinge niciodata", continua acesta, fara semne de ranchiuna.

Dupa ce a parcurs peste 6.000 de kilometri in Canada fara probleme si a vizitat o parte din Germania si Olanda, hitchBOT nu a reusit sa calatoreasca decat circa 480 km in estul SUA, in circa doua saptamani, inainte de a fi vandalizat de persoane necunoscute.

Culcat pe o parte in frunze moarte si bucati de hartie, cu bratele rupte, a fost gasit pe o strada din Philadelphia, in Pennsylvania, potrivit unei fotografii care circula pe internet.

Inventatorii hitchBOT, cercetatori la universitatea Ryerson din Toronto, au incercat sa consoleze admiratorii robotului.

"Stim ca numerosi fani ai hitchBOT vor fi dezamagiti dar vrem sa ii asiguram ca aceasta superba experienta nu s-a terminat", au scris acestia, pe site-ul www.hitchbot.me.

Cercetatorii spun ca nu au "nicio intentie" sa depuna plangere impotriva oamenilor care au vandalizat hitchBOT", a carui asamblare a costat 1.000 de dolari.

"Acum ne concentram pe chestiunea "ce putem afla din asta?" si exploram noi posibilitati de viitoare aventuri pentru roboti si oameni", au adaugat ei.