Numarul de refugiati sirieni a trecut de 4 milioane si a crecut cu un milion doar in ultimele luni, a anuntat, joi, Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR). Numarul celor care fug din mijlocul conflictului inceput in 2011 a crescut cu un milion doar in ultimele zece luni, arata un comunicat al UNHCR.

"Aceasta este cea mai mare populatie de refugiati pentru un singur conflict in timpul unei singure generatii", a declarat inaltul Comisar Antonio Guterres.

"Aceasta este o populatie care are nevoie de sprijinul a lumii, dar care traieste in conditii extrem de precare si se adanceste tot mai mult in saracie", a declarat Guterres.

Cea mai mare parte a refugiatilor a ales tarile vecine Siriei si a ajuns la un total de 4 013 000 de oameni, in special in urma ultimelor cifre furnizate de Turcia, care gazduieste aproape jumatate (1,8 milioane). UNHCR estimeaza ca numatul va creste la aproape 4,3 miloane pana la sfarsitul anului, refugiati carora li se adauga peste 7,6 milioane stramutati in interiorul Siriei.