Rusia a avertizat ca desfasurarea a 3.000 de soldati americani in cele trei state baltice pentru a participa la manevre militare impreuna cu armatele acestor tari nu va ramane fara un raspuns din partea Moscovei, a declarat miercuri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, citat de agentia EFE.

'Aceasta nu este o stire, ci mai degraba un element de planificare militara (...), dar va asigur ca nu va ramane fara raspuns', a indicat oficialul rus, in opinia caruia respectivele aplicatii constituie o incercare de a exercita o presiune militara asupra Rusiei.

'Am mai vazut asa ceva. Pentru noi nu este niciun fel de enigma si nici nu ne va determina sa ne schimbam decizia de a merge pe drumul nostru', a asigurat Riabkov.

Pe de alta parte, el a calificat noua serie de sanctiuni americane impotriva principalei banci din Crimeea si a mai multor lideri prorusi din estul separatist al Ucrainei drept o 'provocare politica'. 'Nu vedem nicio logica ce ar putea sa explice o asemenea decizie, avand in vedere ca Washingtonul a declarat ca doreste revenirea situatiei la normal', a mai spus responsabilul din MAE rus, citeaza Agerpres.