Barbatul de culoare care a fost impins din afara metroului din Paris a condamnat actiunile suporterilor clubului Chelsea si cere ca acestia sa fie "gasiti, pedepsiti si inchisi", relateaza The Independent.

Suporterii Chelsea imping un barbat de culoare in afara metrouluiFoto: Captura video

Victima, Souleymane S., i-a condamnat pe cei care l-au abuzat si a confirmat ca intentioneaza sa mearga la politie pentru a depune o plangere.

"Nu stiam ca sunt filmat. Faptul ca se vorbeste despre acest incident mi-a dat curaj sa merg sa depun o plangere la politie. Acesti oameni, acesti suporteri englezi trebuie gasiti, pedepsiti si inchisi. Ceea ce s-a intamplat nu ar trebui sa ramana nepedepsit", a declarat Souleymane pentru Le Parisian.

Souleymane este tatal a trei copii si venea de la munca in jurul orei 7 seara atunci cand s-a intalnit cu suporterii Chelsea la statia de metrou Richelieu-Drouot.

Victima a spus ca stia ca este tinta lor "din cauza culorii pielii mele" si sustine ca nu a fost surprins de incident pentru ca el trebuie "sa traiasca cu rasismul".

"Am incercat sa intru in vagon dar un grup de suporteri englezi m-au blocat si m-au impins in afara. Am incercat sa intru cu forta, am tot incercat sa intru inapoi. In incaierere mi-am pierdut telefonul. Mi-au spus lucruri in engleza, dar nu am inteles ce ziceau. Nu vorbesc engleza deloc. Am inteles ca erau fani Chelsea si am facut legatura cu meciului cu Paris Saint-Germain, care avea loc in seara aceea", a povestit Souleymane.

"Am inteles si ca ma atacau din cauza culorii pielii mele. Eu traisc cu rasismul, nu am fost foarte surprins de ce mi s-a intamplat, chiar daca a fost pentru prima oara cand mi s-a intamplat in metrou. Am stat in fata lor pentru o perioada lunga de timp. Cineva a venit la mine dupa si mi-a spus ca am fost curajos pentru ca am infruntat asemenea oameni. Cred ca totul a durat cam 6-7 minute", a adaugat acesta.

"Am ajuns acasa si nu am spus ce s-a intamplat. Ce trebuia sa le spun copiilor mei? Ca tata a fost impins din metrou pentru ca e negru? Nu are sens".

Reamintim ca Politistii din Paris si din Londra au demarat o serie de investigatii dupa ce un grup de suporteri ai echipei de fotbal Chelsea au fost filmati cantand un cantec rasist si impingand un barbat de culoare in afara metroului din Paris.

Daca sunt gasiti vinovati, suporterii ar putea fi condamnati la trei ani de inchisoare si vor primi o amenda de 45.000 de euro.

Clubul de fotbal Chelsea a transmis un comunicat in care condamna comportamentul fanilor si anunta ca prezenta acestora va fi interzisa la meciurile viitoare.