Politistii din Paris si din Londra au demarat o serie de investigatii dupa ce un grup de suporteri ai echipei de fotbal Chelsea au fost filmati cantand un cantec rasist si impingand un barbat de culoare in afara metroului din Paris.

Suporterii Chelsea imping un barbat de culoare in afara metrouluiFoto: Captura video

O sursa de la parchetul din Paris a confirmat pentru The Guardian ca politia a inceput o investigatie pentru infractiunea de "violenta rasiala in transportul public". In Londra, Scotland Yard studiaza imaginile intr-o incercare de a-i identifica pe cei implicati.

Imaginile arata cum un barbat incearca in mod repetat sa se inghesuie intr-un metrou aglomerat, dar este impins in afara, la statia Richelieu-Drouot, inainte de meciul Chelsea vs Paris Saint-Germain.

Suporterii Chelsea sunt auziti cantand "Suntem rasisti, suntem rasisti si asa ne place sa fim", in timp ce o femeie de culoare se afla in spatele acestora.

Daca sunt gasiti vinovati, suporterii ar putea fi condamnati la trei ani de inchisoare si vor primi o amenda de 45.000 de euro.

Clubul de fotbal Chelsea a transmis un comunicat in care condamna comportamentul fanilor si anunta ca prezenta acestora va fi interzisa la meciurile viitoare.

"Un asemenea comportament este oribil si nu are niciun loc in fotbal sau in societate. Sustinem orice actiune penala impotriva celor implicati", se arata in comunicat.

UEFA spune ca nu va demara nicio actiune impotriva clubului Chelsea deoarece autoritatea sa se aplica doar incidentelor din interiorul stadioanelor.

"UEFA condamna orice forma de discriminare si suntem ingroziti de incidentul care a avut loc in metroul din Paris marti. Cu toate acestea, avand in vedere ca s-a intamplat in afara stadionului, UEFA nu poate actiona. Este o chestiune de care trebuie sa se ocupa autoritatile locale. UEFA sustine orice masura care este luata", spune organizatia.