Ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, a avertizat vineri ca livrarea de arme occidentale catre armata ucraineana "ar pune paie pe foc" in conflictul din estul Ucrainei, scrie AFP.

"Concentrarea doar pe arme ar putea pune paie pe foc si ne indeparteaza de solutia dorita", a declarat von der Leyen, in deschiderea conferintei anuale asupra securitatii organizata la Munchen.

"Sunt deja prea multe arme in regiune (...) Sustinerea cu arme din Rusia catre separatisti este potential nelimitata", a adaugat aceasta.

"Suntem siguri ca imbunatatim situatia oamenilor din Ucraina livrand arme? (..) Realizam intr-adevar ca acest lucru risca sa puna paie foc? Si nu ofera un pretext Rusiei pentru a interveni deschis in conflict?", s-a intrebat ea.

Francois Hollande si Angela Merkel incearca vineri seara la Kremlin sa-l convinga pe presedintele Vladimir Putin sa accepte o initiativa de pace pentru a evita un conflict generalizat in estul Ucrainei.

Aceasta initiativa intervine in contextul in care Statele Unite analizeaza posibilitatea de a trimite arme fortelor guvernamentale, sub-echipate in comparatie cu rebelii.