Israelul a efectuat duminica un raid aerian in zona siriana a Platoului Golan, impotriva unor "elemente teroriste" acuzate ca pregateau atacuri impotriva statului evreu, a informat o sursa israeliana din domeniul securitatii pentru AFP.

Raidul a avut loc in apropiere de Quneitra, nu departe de linia de separatie dintre partea siriana a Platoului Golan si partea ocupata de Israel, potrivit aceleiasi surse, care confirma informatiile difuzate anterior de televiziunea libaneza Al-Manar.

Israelul ocupa din 1967 o suprafata de aproximativ 1.200 de kilometri patrati din Platoul Golan, pe care a anexat-o, o decizie care nu a fost niciodata recunoscuta de comunitatea internationala, iar 510 kilometri patrati se afla sub control sirian.

UPDATE 2: Hezbollah confirma ca mai multi membri ai organizatiei au fost ucisi in raidul israelian din Siria, anunta Reuters, citand televiziunea libaneza Al-Manar, controlata de Hezbollah.

UPDATE 1: Fiul unui fost lider Hezbollah, ucis in atacul israelian - surse apropiate Hezbollah

Fiul fostului lider militar al organizatiei Hezbollah Imad Mughniyah a fost ucis, duminica, dupa ce un elicopter israelian a tras cu rachete asupra masinii sale, in provincia siriana Quneitra, au declarat doua surse apropiate Hezbollah citate de Reuters.

Jihad Mughniyah a fost ucis, impreuna cu alti patru membri Hezbollah, cand convoiul sau a fost lovit, au spus sursele.

Tatal sau, Imad Mughniyah, care s-a aflat pe lista Statelor Unite a celor mai cautati teroristi, pentru atacuri comise asupra unor tinte israeliene si occidentale, a fost asasinat in 2008, la Damasc.