Laurent Léger, jurnalist al ziarului de satira Charlie Hebdo, a fost miercuri la sedinta saptamanala a redactiei. Desi initial a crezut ca este "o farsa", ziaristul isi aminteste "barbaria" petrecuta, noteaza Le Figaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Laurent Léger a supravietuit atentatului impotriva redactiei Charlie Hebdo. El a povestit firul evenimentelor care s-au soldat cu moartea colegilor sai.

La inceput "am crezut ca este o gluma, ca era zgomot de pocnitori. Apoi am auzit pasii. Usa s-a deschis. Un tip striga . Avea gluga, era cu totul negru. Avea o arma pe care o tinea cu ambele maini", a povestit Léger.

Jurnalistul spune ca a vazut "barbaria intrand in redactie", dar neaga rapoartele conform carora atacatorii le-au cerut persoanelor prezente sa se identifice: "Nu este adevarat. Ei au pronuntat numele lui Charb, da. Dar, dupa aceea ei au tras in multime".

Jurnalistul a reusit sa ajunga in spatele unei mese din coltul camerei: "Am scapat din fata ochilor lor".

Cel care tragea s-a intors dupa ce a vorbit cu complicele sau.

"A spus ca nu a omorat femeile...in timp ce unul dintre noi era deja pe podea", isi aminteste Laurent Leger.

Jurnalistul spune ca a "vazut oroarea", dar nu si-a dat seama ce se intampla. "In grupul nostru mic de supravietuitori, niciunul nu realizeaza ca asta este situatia".