Presedintele francez Francois Hollande a decretat o "zi de doliu national" joi, in Franta, si a facut din nou apel la unitatea tarii, dupa atentatul impotriva saptamanalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti si 11 raniti, la Paris, potrivit AFP.

"Cea mai buna arma a noastra este unitatea. Nimeni nu ne poate diviza, nimic nu trebuie sa ne separe", a declarat seful statului, intr-un scurt discurs adresat Natiunii si transmis de televiziunile din Hexagon. Drapelele vor fi in berna timp de trei zile, a precizat Francois Hollande.

"Vreau aici sa imi exprim recunostinta familiilor, celor incercati, raniti, rudelor, tuturor celor care sunt astazi zdrobiti in scaunele lor de acest atentat las", a declarat seful statului.

"Ei sunt astazi eroii nostri si pentru aceasta va fi o zi de doliu national", a continuat acesta.

"La ora 12 (11,00 GMT) va fi un moment de reculegere in toate institutiile publice si invit toata populatia sa participe", a adaugat acesta.

"Astazi, intreaga Republica a fost atacata. Republica inseamna libertatea de expresie, creatie, pluralism, democratie. Acestea au fost atacate. Libertatea va fi intotdeauna mai puternica decat barbaria si nimic nu va face sa ne aplecam", a adaugat seful statului.

Hollande a spus ca 11 barbati si o femeie au fost ucisi in atentat. Procurorul Parisului, Francois Molins, anuntase mai devreme un bilant de 12 morti si 11 raniti, fara alte precizari.