Coada avionului AirAsia, prabusit in Indonezia la 28 decembrie, a fost gasita in Marea Java, a anuntat, miercuri, directorul Agentiei nationale de cautare si salvare, in cea de-a 11-a zi de a operatiunilor de cautare.

"Am reusit sa recuperam o parte din avion, ne-am atins scopul", a declarat jurnalistilor Bambang Soelistyo la Jakarta.

"Coada avionului a fost gasita", a explicat oficialul citat de AFP.

Aceasta descoperire ar putea fi foarte importanta, pentru ca, de obicei, coada aeronavei contine, inregistratoarele de zbor sau "cutiile negre", esentiale pentru a determina cauzele caderii aparatului Airbus A320-200 cu 162 de oameni la bord.

Avionul a disparut de pe ecranele radarelor la scurt timp dupa decolare de la Surabaya, in Indonezia, cu destinatia Singapore, dupa ce s-a confruntat cu un plafon de nori foarte amenintatoari.

Oficialii indonezieni au anuntat anterior ca a gasit cinci parti principale ale aeronvei, fara a preciza despre ce elemente este vorba.

Autoritatile indoneziene banuiesc ca Air Asia Indonezia, o filiala a companiei AirAsia din Malaezia, a folosit in ziua catastrofei un culoar se zbor pentru care nu avea autorizatie in acel moment. Toate zborurile companiei au fost suspendate saptamana trecuta pana la sfarsitul anchetei.

PAna acum au fost recuperate 34 de cadavre.