Vremea rea impiedica miercuri echipele de interventie indoneziene sa reia operatiunile de cautare in zona in care s-a prabusit avionul AirAsia, disparut duminica in largul Indoneziei, la scurt timp dupa ce decolase din orasul Surabaya, potivit AFP.

"Ne confruntam cu o vreme rea. Ploile si rafalele de vant ne impiedica sa ne reluam in aceasta dimineata operatiunile de cautare", suspendate pe timpul noptii, in vederea recuperarii cadavrelor persoanelor care se aflau la bordul zborului QZ8501, a declarat pentru agentia franceza de presa coordonatorul fortelor aeriene implicate in aceasta actiune, S.B. Sypriyadi.

Sute de persoane, salvatori, militari si politisti, sunt mobilizati si asteapta o ameliorare a conditiilor meteorologice.

La trei zile de la disparitia in zbor a aeronavei Airbus A320-200 ce efectua o legatura intre orasul indonezian Surabaya si Singapore avand 162 de persoane la bord, sase cadavre au fost recuperate de echipele de interventie, potrivit principalului responsabil insarcinat cu operatiunile de cautare si salvare, Bambang Soelistyo.

"Deindata ce vremea se va imbunatati, vom transporta cadavrele la Pangkalan Bun", cea mai apropiata localitate ce dispune de o pista de aterizare, a adaugat el. Resturi ale avionului AirAsia, si dupa aceea cadavre, au fost localizate marti in Marea Java, la sud-vest de partea indoneziana a Insulei Borneo. Printre cadavrele recuperate se numara si cel al unei femei imbracate in uniforma companiei aeriene.