Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a anuntat ca vrea sa convinga tarile arabe, Iranul si Turcia sa lupte impotriva gruparii Statul Islamic (SI), intr-un interviu ce urmeaza sa apara duminica in presa germana, preluat de AFP. "Incercam sa convinge tarile arabe, Turcia si Iranul ca este necesar sa luptam impreuna impotriva Statului Islamic", a declarat Steinmeier pentru saptamanalul duminical german Tagesspiegel am Sonntag, potrivit Agerpres.

Pentru aceasta, 'trebuie sa trecem peste vechile rivalitati', a adaugat ministrul, care vrea sa abordeze acest subiect cu conducatorii sauditi cu ocazia unei intalniri prevazute duminica la Djeddah. In context, Steinmeier a marturisit ca depune eforturi in vederea atragerii unei 'participari active a Turciei in lupta impotriva SI'.

Pe de alta parte, gruparea ultraradicala Statul Islamic isi consolida sambata controlul asupra unei mari parti a orasului sirian Kobane (situat la frontiera cu Turcia), aparat cu disperare de fortele kurde mai slab inarmate, iar Natiunile Unite si-au exprimat ingrijorarea pentru pierderea potentiala a mii de vieti in randul civililor.