"Dificultatile de aprovizionare a Crimeii" ar putea impinge Rusia sa creeze "coridoare" in estul Ucrainei, a afirmat luni ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, intr-un cotidian local, citat de AFP.

"Vizibil, Rusia are probleme sa aprovizioneze Crimeea", peninsula anexata ilegal si pe care Moscova nu o poate aproviziona pe cale terestra, a sustinut ministrul social-democrat intr-un interviu pentru Markische Allgemeine Zeitung.

"Nu putem exclude ca Rusia incearca sa creeze legaturi terestre, care sa-i permita organizarea aprovizionarii populatiei din Crimeea din Rusia", a continuat Steinmeier, evocand pentru prima oara in public o astfel de ipoteza.

"Eventuale istmuri sau coridoare terestre ar fi contrare dreptului international si la fel de condamnabile ca si anexarea Crimeii de catre Rusia", a avertizat seful diplomatiei germane.

In ceea ce priveste ultimele dezvoltari ale crizei ucrainene, el a apreciat ca situatia "s-a agravat din nou puternic in ultimele zile". Moscova, potrivit acestuia, si-a "intarit sustinerea pentru separatistii ucraineni".

"Nu am atins inca ultimul stadiu al escaladarii", respectiv "confruntarea directa intre Ucraina si Rusia", care trebuie "impiedicata prin toate mijloacele", a apeciat Steinmeier.