Aproximativ 20 de politisti si mai multi manifestanti au fost raniti vineri, la Skopje, in ciocniri care au avut loc intre fortele de ordine si circa 2.000 de albanezi din Macedonia care s-au revoltat dupa ce sase membri ai comunitatii lor au fost condamnati la inchisoare pe viata. "Sase manifestanti au fost arestati, iar unul dintre ei, ranit, a fost transportat la spital", a declarat pentru presa Ivo Kotevski, un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, potrivit Mediafax.

Mai devreme in cursul zilei, politia a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a-i dispersa pe manifestantii care au iesit la proteste dupa ce sase albanezi din Macedonia au fost condamnati la inchisoare pe viata pentru uciderea, in aprilie 2012, a cinci macedoneni, intr-un "atac terorist", potrivit autoritatilor.

Incidentele au izbucnit in timp ce manifestantii au incercat sa intre in sediul Tribunalului din Skopje, care a pronuntat sentinta contestata.

Ei au aruncat cu pietre in directia institutiei si au spart mai multe ferestre inainte de interventia politiei.

Totodata, au afisat pancarte pe care se putea citi "cerem jusitie" sau "nu suntem teroristi".

Doi dintre cei sase acuzati au fost condamnati in contumacie, intrucat ei ispasesc deja, in Kosovo, o pedeapsa cu inchisoarea pentru detinere ilegala de arme. Macedonia a angajat o procedura pentru a obtine extradarea lor.

Pe 12 aprilie 2012, cadavrele a cinci macedoneni ucisi cu gloante au fost descoperite in apropierea unui lac din satul Smiljkovci, la nord de Skopje. Aproximativ 20 de suspecti de origine albaneza au fost retinuti intr-o prima faza, numerosi dintre ei fiind membri ai unor grupari islamiste radicale. Avocatii apararii au anuntat ca vor face apel.