Insurgentii au atacat un convoi care transporta detinuti la sud de Bagdad luni dimineata si au ucis 23 dintre acestia, potrivit unor surse citate de AFP, in timp ce secretarul de stat american John Kerry si-a inceput vizita in Irak.

Sapte barbati inarmati au fost ucisi de asemenea in ciocnirile care au urmat, potrivit unui politist si unui medic din orasul Hashimiyah.

Este cel de-al doilea atac in care sunt ucisi detinuti, de la inceputul vastei ofensive lansate pe 9 iunie de insurgentii suniti. Cel putin 44 de prizonieri au fost ucisi in asaltul asupra unei inchisori din Baquba, la 60 de km nord de Bagdad, saptamana trecuta.

Potrivit unor surse citate de Reuters, sunitii au pus stapanire pe un punct de frontiera dintre Irak si Iordania duminica seara, dupa ce aramta irakiana s-a restras din zona in urma ciocnirilor cu insurgentii.

Granita de la Turbail este acum controlata de rebelii, precum si un punct de fronteria cu Siria, pe drumul inspre Mosul, capturat de rebeli in urma cu doua saptamani.

De asemenea, aeroportul din Tal Afar a fost capturat, scrie BBC.