Presedintele american, Barack Obama, si cel francez, Francois Hollande, au avertizat Rusia cu costuri "suplimentare" daca va continua sa destabilizeze Ucraina, a anuntat vineri Casa Alba, dupa o conversatie telefonica intre cei doi sefi de stat, transmite AFP.

Cu noua zile inainte de alegerile prezidentiale din Ucraina, "presedintii (Obama si Hollande) au subliniat ca Rusia se va confrunta cu costuri suplimentare importante daca isi va mentine atitudinea provocatoare si destabilizatoare", a precizat Executivul american intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Acest front unit afisat impotriva Rusiei intervine dupa o saptamana de disensiuni in relatiile franco-americane in dosarul rus.

Joi, diplomatia americana a anuntat ca secretarul de Stat american, John Kerry, i-a reamintit omologului sau francez, Laurent Fabius, ca Washingtonul se opune ca Parisul sa livreze de nave de razboi Moscovei.

Dosarul celor doua nave militare de tip Mistral pe care Franta urmeaza sa le livreze Rusiei a dominat vizita de luni si marti a lui Laurent Fabius in Statele Unite si a provocat tensiuni intre cele doua tari aliate.