Partidul eurosceptic britanic UKIP s-a trezit intr-o situatie stanjenitoare, dupa ce a folosit intr-un poster un imigrant irlandez pe post de cetatean britanic care a ajuns somer exact din cauza imigratiei, scrie The Daily Telegraph.

Partidul condus de Nigel Farage a facut din tema reducerii imigratiei in Marea Britanie unul dintre punctele centrale ale campaniei sale electorale pentru alegerile europarlamentare.

Un purtator de cuvant al UKIP a confirmat ca muncitorul este un cetatean irlandez din Dublin, pe nume Dave O'Rourke.

In acest afis, O'Rourke cerseste rezemat de un zid, iar in spatele sau scrie: "Politici UE aplicate. Muncitorii britanici sunt afectati masiv de abundenta de forta de munca ieftina".

Afisul a fost lansat chiar de Farage, in Sheffield, la inceputul acestei saptamani. Atunci, acesta afirma ca imigratia trebuie redusa la 30-50.000 de persoane anual. In plus, Marea Britanie nu ar trebui sa mai aplice politicile europene ale usilor deschise si sa aplice o schema stricta de acordare a permiselor de munca.

O'Rourke este originar din Dublin si traieste in Marea Britanie de zece ani. Potrivit profilului sau postat online, este un om "foarte muncitor". Daca propunerile UKIP, care cer o imigratie "inalt calificata" ar fi fost deja in vigoare, nu s-ar mai fi putut muta in Marea Britanie, noteaza Daily Telegraph.