Rusia va introduce in viitorul apropiat vize pentru tarile membre ale Comunitatea Statelor Independente (CSI), printre acestea numarandu-se si Republica Moldova, a anuntat vicepremierul rus Dmitri Kozak, citat de Timpul.md. Masura este mneita, potrivit oficialului rus, sa controlexe fluxurile de imigranti pentru a proteja tara de "conflicte interetnice".

"Daca nu vom controla fluxurile de imigranti prin regimul de vize, atunci nu vom putea proteja tara de conflicte interetnice", a declarat vicepremierul Dmitri Kozak.

Vicepremierul rus a invocat de asemenea, ca motiv, discutiile dintre Rusia si Uniunea Europeana pe tema liberalizarii vizelor.

"Fara un regim de vize nu vom putea sa ajungem la un numitor comun cu Uniunea Europeana, ca cetatenii rusi sa calatoreasca liber in UE. De vreme ce am ajuns in state diferite, atunci fiecare stat trebuie sa-si protejeze interesele nationale", a declarat vicepremierul rus.

Oficialul de la Moscova a mentionat ca regimul de vize va fi anulat in cazul in care va creste nivelul social-economic si de securitate din statele CSI.