Popularitatea presedintelui Barack Obama nu a fost niciodata atat de scazuta ca acum, arata un sondaj publicat marti, potrivit caruia pentru prima data mai mult de jumatate dintre americani cred ca presedintele este necinstit si nu merita increderea lor.

Mai precis, 54% dintre persoanele intervievate de institutul de sondaje al Universitatii Quinnipiac dezaproba politica lui Obama, si numai 39% dintre cei chestionati sunt de acord cu aceasta. In 1 octombrie, aceste procente erau de 49% si, respectiv, 45%.

Si presedintele republican George Bush a avut o nepopularitate similara in aceeasi perioada al celui al doilea mandat. Potrivit acestor procente, Obama pare sa plateasca acum pentru disfunctionalitatile reformei radicale din sanatate, intrata in vigoare pe 1 octombrie.

Cel mai mult o dezaproba femeile (51%). Totodata majoritatea americanilor spun ca reforma, numita Obamacare, nu este benefica pentru populatie. Mai precis, 43% consideraca va inrautati situatia sistemului medical, 33% considera ca nu va aduce nicio schimbare si numai 19% o aproba, mai arata sondajul citat de AFP.