Un filmdespre viataPapeiFrancisc estein pregatireinArgentina,scrie publicatia Variety. Lungmetrajul intitulat "Historiadeuncura"("Povestea unuipreot"),va fi regizat deregizorulargentinianAlejandroAgresti,autor al"The Lake House"(2006).

Rolullui JorgeBergoglio,arhiepiscopdeBuenos Airesdevenitin luna martie primulpapa din America Latina,va fi jucatde actorulargentinianRodrigode laSerna, actor principal in "Diarios de motocicleta" (2004).

"Mai mult deobiografie care urmareste evenimente-cheie,eusunt interesat depersonalitateaacestui om cu uncaracterfoartespecial,de deciziasade a-si urmavocatia side modul in care ela fost capabilsa se amestececredinta si ratiuneadupa ce a studiattimp de 14anicuiezuitiiinainte de a fihirotonit preot", a spusregizorulargentinianpentruVariety.

"Papa Francisc incearca sa schimbe lucrurile. Il putem considera un revolutionar si dincolo de comunitatea catolica", spune Pablo Bossi, unul dintre producatorii filmului.

Filmul va fi realizat in spaniola si italiana in Argentina, Italia si Germania. Nu a fost precizata nicio data de lansare a peliculei.