In Bulgaria au fost instituite codurile rosu si portocaliu pe tot teritoriul tarii, din cauza pericolului iminent de raspandire rapida si pe scara larga a incendiilor de padure si de campie. Populatia a fost avertizata sa nu faca foc si sa nu fumeze langa paduri sau vegetatie uscata, transmite Radio Romania.

Flacarile se vad din capitala bulgara si mai multe persoane au fost evacuate din case aflate in pericol. In ultimele ore In apropierea soselei de centura a capitalei bulgare ard 50 de hectare padure de brad.

Focul se apropie de localitatile Locorsko, Celopecene si Voineagovti si poate fi vazut din cartierele de est ale capitalei. Incendiul inainteaza pe un front de 1,5-2 kilometri. Mirosul de fum se simte in centrul Sofiei. Sunt desfasurate importante forte de interventie in zonele unde in ultimele zile s-au semnalat incendii puternice in paduri de conifere.

Au fost evacuate mai multe case. Doua elicoptere MI-17, 10 echipe de pompieri, militari si voluntari participa la stingerea incediului. In zona au fost aduse echipe de pompieri din alte judete. Situatia se complica de lipsa cronica a apei in cele trei localitati in care traiesc peste 5 000 de oameni.