Politia din orasul Hawthorne (California) a impuscat si omorat un caine rasa Rottweiler care a sarit sa isi apere stapanul arestat, relateaza FOX News. Incidentul, filmat de trecatori, a starnit un val de critici. Stapanul cainelui sustine ca nu era necesar ca animalul sa fie omorat in timp ce autoritatile, in incercarea de a evita imaginea de "ucigasi de animale", vor sa convinga publicul ca agentul de politie nu a avut timp sa recurga la metode inofensive.

Potrivit publicatiei locale Torrance Daily Breeze, incidentul s-a produs duminica, la finalul unei operatiuni de doua ore a politiei pentru prinderea unui barbat inarmat suspectat ca ar fi jefuit o casa din zona.

Proprietarul cainelui, Leon Rosby, a inceput sa filmeze actiunea politiei, pentru a se asigura "ca nu sunt incalcate drepturile civile ale vreunei persoane".

Agentii de politie i-au cerut in repetate randuri lui Rosby sa dea mai incet sonorul sistemului audio din masina, motivand ca muzica este prea tare si nu pot auzi ce se intampla, insa acesta a refuzat.

In cele din urma, politistii l-au arestat pe Rosby acuzand-l ca ar fi perturbat actiunea autoritatilor.

In timpul arestarii, cainele pe nume Max, lasat de Rosby in masina, a sarit pe geam, latrand si maraind, indreptandu-se catre politisti. Unul dintre poltisti a scos pistolul si a tras 4 focuri de arma, omorand Rottweilerul.

Atentie! Imagini violente!