Comisia Europeana (CE) nu are in vedere un raport extraordinar asupra Bulgariei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), la ora actuala, a anuntat luni purtatorul de cuvant al CE Mark Gray, citat de agentia BTA, transmite Agerpres.

Intrebat daca Comisia va adopta o pozitie cu privire la scandalul ascultarilor din Bulgaria, el a replicat: "Este o investigatie in curs. De aceasta se ocupa Biroul Procurorului din Bulgaria. Autoritatile bulgare vor decide pasii urmatori. Noi, bineinteles, vom urmari evenimentele din tara indeaproape, dar daca nu vom asista la actiuni care sa necesite comentariile noastre, nu le vom face".

Cu privire la MCV, Comisia Europeana a trasat destul de recent o serie de recomandari pentru autoritatile bulgare, a adaugat el. Autoritatile bulgare stiu ce au de facut. In aceasta tara vor avea loc alegeri in vederea formarii unui nou guvern ce va continua procesul. La finalul acestei etape, Comisia Europeana isi va prezenta urmatorul raport, la sfarsitul anului, a explicat Gray.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant a amintit ca CE a discutat despre problema interceptarilor ilegale in rapoarte anterioare. "Vom lua o decizie pana la finalul acestui an pentru a stabili daca o vom mai aduce sau nu din nou in discutie", a conchis el.