Un barbat inarmat a deschis focul marti seara, cu o arma semiautomata, in parcarea unui colegiu din Kentucky, in zona de centru-est a Statelor Unite, omorand doua persoane si ranind alta, a anuntat politia.

Atacul armat nu are absolut nimic a face cu institutia scolara, a subliniat politia intr-o conferinta de presa transmisa de postul local WYMT. "Noi credem ca este vorba despre un caz personal", a declarat Minor Allen, seful politiei din Hazard.

Victimele sunt un barbat, in varsta de aproximativ 50 de ani, si o tanara, in varsta de 20 de ani. O adolescenta a fost ranita si condusa la spital, potrivit Mediafax.

Atacatorul, Dalton Stidham, in varsta de 21 de ani, s-a predat autoritatilor.

Presedintele american Barack Obama urmeaza sa prezinte miercuri, la Casa Alba, propunerile sale in vederea reducerii violentei provocate de utilizarea armelor de foc in Statele Unite.

Obama va vorbi in prezenta unor copii care au scris Casei Albe in urma atacului armat de la Newtown, soldat cu moartea a 20 de elevi si a sase membre ale personalului Scolii Primare Sandy Hook, ucisi de un atacator puternic inarmat la 14 decembrie.

Acest masacru - unul dintre cele mai grave care a afectat o institutie scolara din aceasta tara - a relansat dezbaterea asupra armelor de foc, dupa o serie de atacuri armate sangeroase comise in lunile precedente - inclusiv unul soldat cu 12 morti, intr-un cinematograf din Colorado (vest), la o premiera a unui film din seria "Batman", in iulie.